Регламент за участие в “Голямото ROCK Междучасие”

bnt1_logo-svg

За участие в предварителните кастинги на “Голямо ROCK Междучасие” ще бъдат допускани млади и училищни поп и рок групи от цялата страна.
Под понятието „училищна рок група” се разбира: формация с музикална цел, състояща се от минимум двама членове, като поне двама от тях трябва да са ученици към 17 декември 2016 г.
Под понятието „млада рок група” се разбира: формация с музикална цел, състояща се от минимум двама членове, като максималната възраст на членовете не трябва да надвишава 22 години към 17 декември 2016 г.
Допуска се в „училищната рок група”, и в „младата рок група” да има максимум един член до 25 години, към 17 декември 2016 г.

Задължителен инструмент за групите: китара
Стилови ограничения: Конкурсът е за рок и поп групи. Песента, с която групите ще участват в регистрацията и кастинга, трябва да бъде авторска песен или кавър версия. Текстът на песента може да бъде и на друг език, освен български.
Важно: Песни с обидно или вулгарно съдържание и послание няма да бъдат допускани до участие.
Групите ще могат да качват песента си във формат wave или mp3 (с размер до 10MB) в профила си в сайта или да предоставят линк към любителски видеозапис, качен в youtube.com, vbox7, vimeo и под.
Групите ще могат да се регистрират на www.rockbg.com, от 1 август до 30 септември 2016 г.

Кастинг
След провеждането на регистрацията, от селекционна комисия, включваща продуцентите, сценаристите и журито, ще бъдат избрани двайсетте най-добри млади и училищни групи, с които ще бъде проведен кастинг.
Основните критерии по които ще се оценяват групите са: инструментални и вокални умения, композиционни умения, сценично поведение, ниво на сработеност между членовете на групите.

Кастингът ще се състои в София между 3 и 5 октомври, от него ще бъдат избрани десетте групи с които ще бъде проведен форматът „Голямото Rock Междучасие”.

Снимки
Десет групи, шест концерта, „кемп” с финалистите, Ментор, тричленно жури, музикални учители, стилисти.
Елиминации, „спасяване” на групи.
Голяма награда: музикално оборудване, видеоклип и сингъл.

Журито гласува по шестобалната система, с деление на 25 стотни. Балът на всеки участник се образува от общия брой от оценките, според гласуването на четиримата членове от журито. 

След всеки лайф се прави и общо класиране, в което се сумират всички оценки, получени до момента.

Заснемането на основната част от формата ще се състои между 17 и 30 октомври 2016 г. в София.
Пълните правила по които ще се проведе телевизионният формат „Голямото Rock Междучасие” ще бъдат оповестени по време на кастинга, и ще бъдат публикувани на www.rockbg.com и www.bnt.bg на 5 октомври.

Моля, при възникнали въпроси, не се колебайте да пишете на admin@rockbg.com