История на “Голямото Междучасие”

savage_ravage_1

„Голямо междучасие” е създадено през 2008 г. като Национален конкурс за най-добра ученическа/училищна група в България.
Досега са проведени осем поредни издания, с общо повече от 350 групи участници.
Сред победителите са групите Panic station, Downer Kill, Iron Sharks, Savage Ravage, As Orchids Wither.
Членовете на група D2, и в частност Митко Кърнев, са създатели и организатори на конкурса от самото му начало.

Когато започвахме с идеята, искахме да разберем има ли въобще групи в училищата. При регистрациите първата година бяхме удивени от над стоте групи участници предвид скромните очаквания, както и от успеха на последващото училищно турне “Ти си върхът, ама само баба ти го знае”, с подкрепата на Coca Cola. Съдейки и по следващите резултати, за няколко години успяхме основно да променим нагласите сред учениците, и днес, най-хубавото и модерно занимание за тях е да се учат да свирят на някакъв инструмент, и разбира се, да са част от рокгрупа!

Взимайки предвид опита, съвместно с Българската Национална Телевизия създадохме проект за телевизионен формат „Голямото Rock Междучасие”.
Конкурс за най-добра млада(до 22 г.) или училищна група.
Десет групи, шест концерта, „кемп” с финалистите, Ментор, тричленно жури, музикални учители, стилисти.
Елиминации, „спасяване” на групи.
Голяма награда: музикално оборудване, видеоклип и сингъл.

След провеждането на регистрацията(виж Регламент), ще бъдат избрани двайсетте най-добри млади и училищни групи, с които ще бъде проведен кастинг. От селекционна комисия включваща продуцентите, сценаристите и журито ще бъдат избрани десетте най-добри групи с които ще бъде проведен форматът.
В рамките на пет тематични лайфа групите ще проведат много оспорвана битка помежду си за вниманието на журито и за спечелването на любовта на феновете, което ще донесе на победителите Голямата награда. След първоначалното им представяне на първия лайф, с групите ще бъде проведен „кемп”с цел повишаване на техните музикални и сценични качества, заедно с менторите, музикалните учители и стилистите. В следващите лайфове ще бъдат застъпени различни музикални задачи и теми.

0923875001442221385_0Издания на конкурса “Голямо междучасие”

БНТ, Денят започва: Голямото рок междучасие – най-добрият музикален формат: