Регламент за участие в “Голямото ROCK Междучасие” 2017

bnt1_logo-svg

За участие в предварителните кастинги от юбилейното десето издание на “Голямото ROCK Междучасие” ще бъдат допускани млади и училищни поп и рок групи от цялата страна.

Под понятието „училищна рок група” се разбира: формация с музикална цел, състояща се от минимум двама членове, като поне двама от тях трябва да са ученици към 31 декември 2017 г.
Под понятието „млада рок група” се разбира: формация с музикална цел, състояща се от минимум двама членове, като максималната възраст на членовете не трябва да надвишава 25 години към 31 декември 2017 г.
Допуска се в „училищната рок група”, и в „младата рок група” да има максимум един член до 29 години*, към 31 декември 2017 г.

*Опцията цели да даде възможност за участие и на музикални педагози и ментори на училищни групи, както и на по-опитни вокални изпълнители.

Задължителен инструмент за групите: китара
Стилови ограничения: Конкурсът е за рок и поп групи. Песента, с която групите ще участват в регистрацията и кастинга, трябва да бъде авторска песен или кавър версия. Текстът на песента може да бъде и на друг език, освен български.
Важно: Песни с обидно или вулгарно съдържание и послание няма да бъдат допускани до участие.
Групите ще могат да качват песента си във формат wave или mp3 (с размер до 10MB) в профила си в сайта или да предоставят линк към любителски видеозапис, качен в youtube.com, vbox7, vimeo и под.
Групите ще могат да се регистрират на www.rockbg.com, от 22 август 2017 г. Крайният срок ще бъде обявен допълнително.

Кастинг
След, и по време на провеждането на регистрацията, от селекционна комисия, включваща избрани от Продуцента членове, ще бъдат проведени кастинги във няколко големи градове на България. Датите и местата на всички кастинги ще бъдат обявени не по-късно от 10 септември, 2017 г.

Първият кастинг ще се проведе на 31 август, от 17 ч., на сцената на Морска гара, град Варна. В него могат да участват групи от градове от източна/североизточна България: Варна, Бургас, Добрич, Русе, Разград, Ямбол, Хасково и др. За да участват в него, групите трябва да се регистрират на www.rockbg.com не по-късно от 29 август. Невъзможността на някоя група да участва именно в този кастинг не означава, че групата няма да има възможност да участва в следващ такъв. След успешна регистрация, с вас ще се свърже човек от нашия екип, с когото ще уточните подробности по вашето участие.

Основните критерии по които ще се оценяват групите са: инструментални и вокални умения, композиционни умения, сценично поведение, ниво на сработеност между членовете на групите.

Пълните правила по които ще се проведе юбилейното десето издание на „Голямото ROCK Междучасие” ще бъдат публикувани на www.rockbg.com на 1 октомври.